SZENT IMRE PLÉBÁNIA
 
 

Szentségimádás a hónap utolsó péntekén

Az utolsó pénteki Szentségimádások sorozata 2006 jan. 1-én, a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia felhívására indult el plébániánkon.

„Havonta egyszer tartsunk minden plébánián engesztelő szentségimádást a családok megújulásáért és a születendő gyermekekért. Kérjük Isten irgalmát hazánkra és népünkre.”
(A Magyar Katolikus Püspöki Konferencia 2006. január 1-jén megjelent körleveléből)

Ez a felhívás nagyon megérintett. Turner Lajos atya is örömmel fogadta a felhívást, és segítségével elkészült az első szentségimádási füzet, Nemzetünk lelki megújulásáért. Minden hónap utolsó péntekén, a hívek közt szétosztva az imákat, könyörögtünk az Úrhoz.

Jézus Szent Szívének ünnepén, 2009. június 19-én Rómában, a vatikáni  Szent Péter bazilikában XVI. Benedek pápa ünnepélyesen megnyitotta a Papok évét.
A Szentatya  abból az  alkalomból hirdette  meg a  2010.  június 11-ig tartó tematikus esztendőt, mert akkor ünnepeltük a papok védőszentjének, Vianney Szent János halálának 150. évfordulóját. Elkészült a második szentségimádási füzet: Engesztelő imaóra a papok évében.

A következő felhívás a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia döntése értelmében jött létre. 2010.december 26-án megkezdődött a Család éve hazánkban, amely 2011. december 30-án, Szent Család vasárnapján ért véget.
„Imádkozzunk az idén különös odaadással családjainkért. Legyen a család maga is a közös hit, a közös imádság otthona…. Kérjük a Szent Család áldását családjainkra, kérjük az első magyar szent családnak, Szent István királynak, Boldog Gizellának és Szent Imre hercegnek közbenjáró támogatását.”                               
(Részlet a MKP Konferencia körleveléből)

Az említett Szentségimádásokra jellemző, hogy a hívek hangos imával személyenként elmélkednek az Úr előtt. Az énekek egy szívvel lélekkel szállnak az Úr felé!

A felhívások kijelölt időpontjai között sem hagytuk abba az imádkozást. Így most is, a Szentatya által meghirdetett Hit éve megkezdéséig (2012. okt. 11.), családokért imádkozva kérjük Isten irgalmát hazánkra és népünkre.

Dankó Tiborné Rita

 • Hirdetések

  ÉVKÖZI 19. VASÁRNAP

  ÉVKÖZI 19. VASÁRNAP

  Szent Imre templom felszentelésének 20. évfordulóját augusztus 19-én 10.00 órakor hálaadó szentmisében ünnepeljük.

 • Közösségi hírek

  ELSŐÁLDOZÁS - BÉRMÁLÁS

  ELSŐÁLDOZÁS - BÉRMÁLÁS

  Húsvét 6. vasárnapján 50 elsőáldozó volt a Gárdonyi Géza Ált. Isk., a Lackner Kristóf Ált. Isk. és a Tóth Antal Iskola hittanosai közül. Dr. Pápai Lajos 2017. június 3-án szolgáltatta ki a bérmálás szentségét fiataljainknak.