SZENT IMRE PLÉBÁNIA
 
 

Keresztény Édesanyák Szent Mónika Közössége

Szent Mónika

Istenünk, szomorúak vigasztalója, ki Ágoston megtérése által megmutattad, hogy irgalmasan elfogadtad Szent Mónika fiáért ontott könnyeit, közbenjárására, kérünk, add meg, hogy bűneinket megsirassuk, és kegyelmedből bocsánatot nyerjünk!

Szent Mónika élete példakép lehet minden keresztény édesanya számára.
Szent Mónika, Szent Ágoston püspök édesanyja, akinek az Istenbe vetett rendíthetetlen hite, és erős szeretete megmutatkozott kitartó imájában. Éveken keresztül könyörgött fiáért, hogy megmentse az örök életre, aki fiatal korában kicsapongó életet élt.
Ebben a világban körültekintve lehet látni, hogy mennyire fontos feladat a gyermekeinkért mondott szüntelen ima.
Templomunk kápolnájában minden hónap 3. péntekén a szentmise után könyöröghetünk gyermekeinkért, hálát adva édesanyai hivatásunkért.         
Elimádkozzuk a Közösség napi imáját, az Isteni Irgalmasság Rózsafüzérét, énekekkel dicsőítjük az Urat, bízva irgalmasságában és szeretetében, hogy a mi kitartó imánk is meghallgatásra talál.

Schnörch Jenőné

 


 • Hirdetések

  ÉVKÖZI 2. VASÁRNAP

  ÉVKÖZI 2. VASÁRNAP

  Január 21-26. között az ökumenikus imahéten a Krisztus-hívők egységéért imádkozunk. A helyszínek és egyéb részletek a plakáton olvashatók.

 • Közösségi hírek

  A SZERETET ÁRAD!

  A Családos szentmisén a gyermekekkel csokoládégyűjtő akciót szerveztünk. Két nagy doboz édesség gyűlt össze. A közösségből néhány szülő ötletelt azon, hogyan tudnának ők is hozzájárulni tárgyi adományokkal szegény sorsú gyermekek karácsonyához. Célzottan, a gyermekek vágyait figyelve igyekeztek segíteni. Az alábbi beszámoló egy csokor azokból az érzésekből, pillanatokból, amikor átadásra kerültek az ajándékok.