SZENT IMRE PLÉBÁNIA
 
 

Napi hírek - Magyar Kurír

Elkészült a Római Kúria új apostoli konstitúciójának vázlata

Magyar Kurír -

Háromnapos ülést tartott a kilenctagú bíborosi tanács június 11. és 13, között Ferenc pápa részvételével. A megbeszélésen a „Praedicate Evangelium” kezdetű, új apostoli konstitúció vázlatával foglalkoztak, amelyet átadnak a Szentatyának, hogy áttekintse és kiegészítse a szükséges változtatásokkal.


Zarándoknapot tartottak Alsószentivánon

Magyar Kurír -

A Fatimai Szűzanya első magyarországi búcsújáróhelyén, Alsószentivánon májustól októberig, minden hónap 13-án, a fatimai jelenések napjain zarándoknapot tartanak. Június 13-án az ünnepi szentmisét Udvardy György pécsi megyéspüspök mutatta be.
Aranymisét ünnepeltek Dürnsteinban

Magyar Kurír -

Hugo Rafael De Vlaminck, a Nagyváradi Római Katolikus Egyházmegye tiszteletbeli kanonoka június 17-én pappá szentelésének ötvenedik évfordulóját ünnepelte az ausztriai Dürnsteinb városában.


Bővült a „somogyikumok” köre

Magyar Kurír -

Somogy megye közgyűlése, valamint az értéktár bizottság évről évre választ azon büszkeségek, helyi nevezetességek közül, amelyek méltóak az „Örökségünk – Somogyország Kincse” kitüntető címre, illetve eredetiségük, unikális jellegük miatt az értéktár meghatározó elemei lehetnek.