SZENT IMRE PLÉBÁNIA
 
 

Napi hírek - Magyar Kurír

Útravaló – 2020. február 29.

Magyar Kurír -

Napról napra közreadjuk a napi olvasmányokhoz, illetve az adott nap szentjéhez kapcsolódó gondolatokat az Adoremus liturgikus kiadványból. Februárban Kálmán Peregrin OFM pasaréti plébános ad útravalót.Az indiai katolikusok segítik a muszlim–hindu összetűzésekben megsérült tüntetőket

Magyar Kurír -

Egy új indiai törvény a bangladesi, afganisztáni és pakisztáni bevándorlóknak állampolgárságot biztosít – kivéve, ha muszlimok. A törvény támogatói és ellenzői között a főváros több pontján újabb erőszakos összecsapások kezdődtek február 23-án. Az új-delhi főegyházmegye templomai, plébániái, iskolái és egyházi intézményei menedéket nyújtanak mindenkinek, aki a vallási összecsapásokban sérült meg.


Ferenc pápa a római papságnak: Soha ne szigetelődjetek el!

Magyar Kurír -

A papok hivatása továbbra is az, hogy a kiengesztelődés emberei legyenek, de különféle keserűségeket tapasztalhatnak meg hivatásuk teljesítése közben – ez volt az egyik gondolata annak a pápai beszédnek, amelyet Angelo De Donatis bíboros, a Szentatya római helynöke olvasott fel február 27-én délelőtt a Lateráni Szent János-bazilikában a római papság részvételével megtartott bűnbánati liturgián.