SZENT IMRE PLÉBÁNIA
 
 

Szent Háromnap

 

Plébániánk életében kiemelkedő esemény a Húsvéti Szent Háromnap megünneplése. Ebben az évben öt felnőtt katekumen járul szentségekhez a Húsvéti vigílián. Hárman fognak megkeresztelkedni.

Nagycsütörtökön 18.00 órakor az utolsó vacsora emlékmiséjén az Oltáriszentség és az egyházi rend alapítására emlékezünk.

Nagypénteken 15.00 órakor a Szent Imre templomban Urunk szenvedésére emlékezünk, passióval, a kereszt előtti hódolattal és szentáldozással.

Nagyszombaton 9.00-12.00 óra között lehetőség van a szentsír látogatásra a Jézus Szíve és a Szent Imre templomban. 20.00 órakor kezdődik a Húsvéti Vigília a Szent Imre templomban. (kép: liturgia.hu)


Jézus lábnyomaiba lépni – keresztút Ferenc pápával

Nagypénteken a Ferenc pápa által vezetett Via Crucis elmélkedéseit Anne-Marie Pelletier francia hermeneutika- és egzegéziskutató írta. A keresztút teljes tejedelmében a Magyar Kurír honlapján olvasható.

vissza


 • Hirdetések

  ÉVKÖZI 19. VASÁRNAP

  ÉVKÖZI 19. VASÁRNAP

  Szent Imre templom felszentelésének 20. évfordulóját augusztus 19-én 10.00 órakor hálaadó szentmisében ünnepeljük.

 • Közösségi hírek

  ELSŐÁLDOZÁS - BÉRMÁLÁS

  ELSŐÁLDOZÁS - BÉRMÁLÁS

  Húsvét 6. vasárnapján 50 elsőáldozó volt a Gárdonyi Géza Ált. Isk., a Lackner Kristóf Ált. Isk. és a Tóth Antal Iskola hittanosai közül. Dr. Pápai Lajos 2017. június 3-án szolgáltatta ki a bérmálás szentségét fiataljainknak.