SZENT IMRE PLÉBÁNIA
 
 

Szent Háromnap

 

Plébániánk életében kiemelkedő esemény a Húsvéti Szent Háromnap megünneplése. Ebben az évben öt felnőtt katekumen járul szentségekhez a Húsvéti vigílián. Hárman fognak megkeresztelkedni.

Nagycsütörtökön 18.00 órakor az utolsó vacsora emlékmiséjén az Oltáriszentség és az egyházi rend alapítására emlékezünk.

Nagypénteken 15.00 órakor a Szent Imre templomban Urunk szenvedésére emlékezünk, passióval, a kereszt előtti hódolattal és szentáldozással.

Nagyszombaton 9.00-12.00 óra között lehetőség van a szentsír látogatásra a Jézus Szíve és a Szent Imre templomban. 20.00 órakor kezdődik a Húsvéti Vigília a Szent Imre templomban. (kép: liturgia.hu)


Jézus lábnyomaiba lépni – keresztút Ferenc pápával

Nagypénteken a Ferenc pápa által vezetett Via Crucis elmélkedéseit Anne-Marie Pelletier francia hermeneutika- és egzegéziskutató írta. A keresztút teljes tejedelmében a Magyar Kurír honlapján olvasható.

vissza


 • Hirdetések

  NAGYBÖJT 4. VASÁRNAPJA

  NAGYBÖJT 4. VASÁRNAPJA

  Március 17-én, 19.00 órakor a Szent Imre templomban a Wespa-vonósnégyes adja elő Joseph Haydn: Megváltónk utolsó hét szava a kersztfán c. művét.
  A belépés díjtalan, adományokat a Karitász javára elfogadunk.

 • Közösségi hírek

  Városi lelkigyakorlat 2018.

  Városi lelkigyakorlat 2018.

  A lelkigyakorlatot Szabó József atya, az Egri Papnevelő Intézet spirituálisa tartja a Szent István templomban 2018. március 12-14 (hétfő-szerda) között.