SZENT IMRE PLÉBÁNIA
 
 

Püspöki szinódus 2018-ban: fiatalok, hit és hivatástisztázás

2018 őszén nagy eseményre kerül sor Rómában. Októberben a fiatalok lesznek a püspöki szinódus főszereplői. Ferenc pápa kíváncsi, hogy milyen egyházban szeretnének élni.
A Magyar Katolikus Püspöki Konferencia Ifjúsági Bizottsága egy kérdőívet állított össze. A válaszokat 2017. december 15-ig várják.

Szinódus - ez a görög eredetű szó azt jelenti: együtt haladni az úton. A szinódus egy nagy találkozás, amelyen a pápa meghívására a világ minden tájáról érkező püspökök és szakértők vesznek részt, hogy együtt gondolkodjanak egy meghatározott témáról. A soron következő, 2018-as szinódus témája pedig nem más, mint a fiatalok, a hit és a hivatástisztázás.

KÉRDŐÍV

MKPK Ifjúsági Bizottsága   Magyar Kurír

vissza


 • Hirdetések

  ÉVKÖZI 2. VASÁRNAP

  ÉVKÖZI 2. VASÁRNAP

  Január 21-26. között az ökumenikus imahéten a Krisztus-hívők egységéért imádkozunk. A helyszínek és egyéb részletek a plakáton olvashatók.

 • Közösségi hírek

  A SZERETET ÁRAD!

  A Családos szentmisén a gyermekekkel csokoládégyűjtő akciót szerveztünk. Két nagy doboz édesség gyűlt össze. A közösségből néhány szülő ötletelt azon, hogyan tudnának ők is hozzájárulni tárgyi adományokkal szegény sorsú gyermekek karácsonyához. Célzottan, a gyermekek vágyait figyelve igyekeztek segíteni. Az alábbi beszámoló egy csokor azokból az érzésekből, pillanatokból, amikor átadásra kerültek az ajándékok.