SZENT IMRE PLÉBÁNIA
 
 

Plébániai önkéntesek bécsi kirándulása

2017. május 13.-án, a fatimai jelenések 100. évfordulóján mintegy kilencvenen indultunk a plébániai önkéntes segítők számára szervezett buszos kirándulásra és zarándoklatra Bécsbe, Ausztria fővárosába. A nap folyamán megnéztük Bécs belvárosának nevezetességeit, köztük a Hofburgot, a Stephansdómot és gróf Széchenyi István szülőházát is. Délutáni programként a császári család egykori nyári rezidenciáját a schönbrunni kastélyt vettük célba. Kirándulásunk idei apropóját az adta, hogy a nap végén részt vettünk egy a fatimai jelenések 100. évfordulójára rendezett szertartáson a Franziskanerkirche-ben (Ferences templom) és az azt követő zarándokmeneten a Stephansdómig. Ezen a napon avatta szentté Ferenc pápa Jácintát és Ferencet, a fatimai jelenések két, még gyermekkorban elhunyt, tanúját.


Ezúton szeretnénk köszönetet mondani a plébánia valamennyi segítőjének az áldozatos munkájukért. 
Külön köszönet Vránich Istvánnak az idegenvezetésért és a látnivalókkal kapcsolatos érdekes előadásokért! 
Isten áldása kísérje életüket!

 

 

 

 

 

 

(GALÉRIA)

H. Cs.

 

vissza


 • Hirdetések

  NAGYBÖJT 4. VASÁRNAPJA

  NAGYBÖJT 4. VASÁRNAPJA

  Március 17-én, 19.00 órakor a Szent Imre templomban a Wespa-vonósnégyes adja elő Joseph Haydn: Megváltónk utolsó hét szava a kersztfán c. művét.
  A belépés díjtalan, adományokat a Karitász javára elfogadunk.

 • Közösségi hírek

  Városi lelkigyakorlat 2018.

  Városi lelkigyakorlat 2018.

  A lelkigyakorlatot Szabó József atya, az Egri Papnevelő Intézet spirituálisa tartja a Szent István templomban 2018. március 12-14 (hétfő-szerda) között.