SZENT IMRE PLÉBÁNIA
 
 

Ökumenikus imahét 2018

A 2018-as Ökumenikus Imahét országos nyitó istentiszteletét január 21-én (vasárnap) 19 órakor tartják a budapesti Szent István Bazilikában.

Sopronban 2018. január 22-27. (hétfő-szombat) között 17.00 órakor kezdődnek az imatalálkozók.

Az imafüzet bevezetőjéből: Ebben az esztendőben a Karib-térség kapta azt a feladatot, hogy keresztény szemmel állítson össze egy olyan ökumenikus imaheti anyagot, amely szerte a világban megszólítja az embereket. A karibok történelmi hagyományaikhoz híven szerették volna megmutatni a világnak, hogy milyen múlt határozza meg a jelenüket és milyen iránymutatást szánnak a jövőben önmaguk számára. Történelmük alapján kihagyhatatlan volt számukra, hogy bemutassák mindannyiunknak azt a valóságot, amely a rabszolgaságban öltött testet. Felvetik a kérdést, hogy manapság van-e rabszolgaság?
A szervezők által választott ige így hangzik: „Jobbod, Uram, dicső az erőtől...”/„Uram, a jobbod kitűnik erejével...” (2Móz/Kiv 15,6). Ezzel azt szerették volna tudtunkra adni, hogy az Isten ereje mindennél erősebb. Így olvassuk a Római levélben „Ha Isten velünk ki lehet ellenünk” (Róm 8,31). Ezek az igék mindannyiunk számára az Isten erejéről, hatalmasságáról tanúskodnak, arról, hogy ezt a teremtett világot az Isten kormányozza.

vissza