SZENT IMRE PLÉBÁNIA
 
 

A SZERETET ÁRAD!

Az idei Szent Erzsébet ünnepéhez kapcsolódó országos Karitász-gyűjtés apropóján a Családos szentmisén a gyermekekkel csokoládégyűjtő akciót szerveztünk. Két nagy doboz édesség gyűlt össze. A közösségből néhány szülő ötletelt azon, hogyan tudnának ők is hozzájárulni tárgyi adományokkal szegény sorsú gyermekek karácsonyához. Célzottan, a gyermekek vágyait figyelve igyekeztek segíteni. Az alábbi beszámoló egy csokor azokból az érzésekből, pillanatokból, amikor átadásra kerültek az ajándékok. Leírhatatlan az az öröm, amelyet sokan megtapasztaltunk. A szeretet nem tud magában, magának megmaradni, csak akkor értelmezhető, ha megosztott, továbbadott. Ezúttal folyamként áradt!

 

Lali 8. osztályos nevelőotthonos, a Doborjániban él. A pártfogója Nelli néni. Szerény, kedves fiú, félve árulta el vágyát, egy  tabletre lenne szüksége a tanuláshoz. Azt kérte, csak nagyon egyszerűt, mert az intézetben lopnak. Van egy kedves hölgy, aki látogatja és néha haza viszi Lalit. Ő belehímzi a ruhákba a nevét, azóta ritkán lopják el a holmijait.

 

Ildikó néni ágyneműt kért a gyermekeinek. A fiú 8 éves, a kislány óvodás. Az ágynemű mellé sok játék: a fiúnak verdás, a kislánynak Hello Kitty-s került, valamint csoki és illatszer csomag.

 

Tisztelt Plébánia Közösség, különös tekintettel a Családos mise közössége!

Engem ért az a megtiszteltetés, hogy láthattam Nóra és Róbertédesapját, amint örömkönnyek között átvette az Önök adományát, egy rollert és egy kerékpárt. Hálás szívvel köszönjük nagylelkűségüket, az összefogást, a segítségüket! Önök által valóra válhatott két kisgyermek álma! Tisztelettel Cs. Zsóka, a Jótékonysági Bazár nevében

 

Marcika egy éves, a Jótékonysági Bazárból kaptuk az anya telefonszámát. Sajnos kórházban voltak, majd az édesanya is beteg lett. Villogós, hangot adó kisautó volt a kívánság, kapott még két készségfejlesztő játékot, valamint fürdető csomagot is.

 

Ádám 8. osztályos hallássérült fiú, aki a Tóth Antal iskolába jár. Nemrég halt meg az édesapja. Amikor megkaptuk azon gyermekek névsorát, akiknek örömet tudunk szerezni, akkor még az volt oda írva, hogy nagyon beteg a nagymamája. Sajnos, mire elértük a tanár nénit, addigra ő is eltávozott. Az iskolában nagyon szeretik, szerény, szorgalmas. Jó kézügyessége van, csodaszépen rajzol. Először alsónadrágot és zoknit kért... nem hitte el, hogy bármit kérhet. Laptopot kapott. Nagyon-nagyon boldog volt.

 

Enikő egy végtelenül szerény, kedves, mindig mosolygós kislány. 8. osztályba jár, Ádám osztálytársa. Amikor telefonáltunk, nem akarta elhinni, hogy kérhet valamit karácsonyra... Végül sikerült kihúzni belőle, mire vágyik: egy fekete iskolatáskára... Kérdeztük, milyet szeretne: Adidas-t, Nike-t, ő erre azt mondta: az nagyon drága, olyat nem lehet... Ugrált, amikor elvittük neki. Boldogan bontogatta a tartalmát és a plusz ajándék táskát. A család nagyon szerény körülmények között él... Vittünk rengeteg tartós élelmiszert is, az anyuka majdnem rosszul lett, nem akarta elhinni, hogy ez velük történik. Anyaotthonban is élt Enikővel, de soha-soha nem engedte, hogy intézetbe kerüljön. Csodás erős kapcsolat van köztük.

 

A három kis másodikos Dzsenifer, Robi és Áron. A kislány egy csinos pulcsit kért, a kisfiúk játékot. Minden kívánság teljesült, sőt az osztályukban 8 tanuló van, mindenkinek jutott egy könyv.

 

Kedves Családos Közösség!

Hálás szívvel köszönjük a Doborjáni iskola kollégiumának nevében a részükre felajánlott mosógépet, illetve televíziót. Mindkét dolog nagy-nagy segítség a hétköznapokban. Köszönjük továbbá a gyerekek által adományozott rengeteg édességet, melyek szebbé varázsolták kollégistáink közös karácsonyát. Nagyon boldog karácsonyt kívánunk Mindannyiótoknak, szeretettel: Judit, nevelő

 

A csokoládé-hegyekről, valamint az ajándékok átradásáról készült képek ITT megtekinthetők, folyamatosan igyekszünk frissíteni.

vissza