SZENT IMRE PLÉBÁNIA
 
 

Caritas Hungarica Díj

2018. október 6-án Budapesten, a Magyar Szentek Templomában adták át Lőrinczné Harcsa Julianna Gizellának a katolikus segélyszervezet rangos kitüntetését, melyet Spányi Antal megyéspüspöktől, a Katolikus Karitász püspök-elnökétől és Écsy Gábor karitász-igazgatótól vett át.

Kálmán Imre atya a díjra felterjesztő méltatásban a következőképpen fogalmazott: "Jutka a soproni Szent Imre Plébánia Karitász csoportjának vezetője, aki a többi önkéntessel együtt naponta gyakorolja a cselekvő szeretetet. A személyekre való együttérző odafigyelése folyamatos segítséget jelent a plébánia területén élő rászorulóknak. Többször köszönetét fejezte ki, hogy részt vehet ebben a szolgálatban. Külön gondot fordít arra, hogy a fiatal nemzedék is megtapasztalja a segítő munka örömét."

A plébánia jelenlegi lelkipásztoraként hálásan köszönöm nem csupán az ő munkáját, hanem a vele egy csapatban dolgozók önzetlen szolgálatát is, valamint a számos adakozó jóságát, akik anyagi és tárgyi adományaikkal lehetővé teszik a rászorulók segítését.

vissza


 • Hirdetések

  ÉVKÖZI 2. VASÁRNAP

  ÉVKÖZI 2. VASÁRNAP

  Január 21-26. között az ökumenikus imahéten a Krisztus-hívők egységéért imádkozunk. A helyszínek és egyéb részletek a plakáton olvashatók.

 • Közösségi hírek

  A SZERETET ÁRAD!

  A Családos szentmisén a gyermekekkel csokoládégyűjtő akciót szerveztünk. Két nagy doboz édesség gyűlt össze. A közösségből néhány szülő ötletelt azon, hogyan tudnának ők is hozzájárulni tárgyi adományokkal szegény sorsú gyermekek karácsonyához. Célzottan, a gyermekek vágyait figyelve igyekeztek segíteni. Az alábbi beszámoló egy csokor azokból az érzésekből, pillanatokból, amikor átadásra kerültek az ajándékok.