SZENT IMRE PLÉBÁNIA
 
 

A Gaudium Kórus Tihanyban

A 2016-os „Templomok éjszakája” egyik szép programja volt a Tihanyi Apátság Kórusának koncertje, amit a másnapi szentmisei szolgálatukkal tettek teljessé.
Már ennek szervezése idején elterveztük, hogy mi is ellátogatunk Tihanyba, s erre 2017. május 20-21-én került sor.
Kalandos busztúránk után szerencsésen meg is érkeztünk úticélunkhoz. Az apátság vendégházában kaptunk helyet, és némi szabadidő után hozzáértő vezetéssel bemutatták nekünk a magyar és a bencés rend történelmének eme jelentős helyét.
Utunk létrejöttében múlhatatlan érdemei vannak Szabó József vendéglátó barátunknak, aki szervezői és szponzori tevékenységét megkoronázta a szombat esti borkóstolóval, amelyen saját termésű borait szakszerű kommentárokkal kóstolgathattuk végig.
Vasárnap a 10 órai szentmisén „visszaadtuk” a tihanyi kórus tavalyi szolgálatát. Korzenszky Richárd atya celebrálta a szentmisét, amelyen mi szabad kezet kaptunk a zenei szolgálatot illetően. Így aztán a komplett szentmisét végigénekeltük, ami rendkívüli kiváltságnak számít. Ebben (is) nagy segítséget kaptunk Varró Krisztina karnagy-kántortól, aki szívesen, nagylelkűen és szeretettel megosztotta velünk gondolatait és kottatárát is.
A finom ebéd alatt Richárd atya is köszöntött bennünket gondolatébresztő mondatok kíséretében.
Nagyon gazdag és szép emlékekkel indultunk vissza Sopronba, és hogy igazi zarándokút volt, mi sem bizonyítja jobban, mint hogy szinte végigimádkoztuk a hazafelé vezető utat.
Köszönjük a Szent Imre Plébániának, Szabó Józsefnek, Varró Krisztinának, Hanzséros Panni és Varga József kórustagjainknak, hogy 10 éves kórusunk tablójára felkerülhetett Tihany neve és képe, a kórus tagjai emlékeinek tárházába pedig az a közösségi élmény, amit megtapasztalhattunk az együtt töltött két nap során.

vissza