SZENT IMRE PLÉBÁNIA
 
 

Jézus Szíve Családok Szentségimádása

A mozgalmat 1971-ben a kanadai Pierre Geandron alapította – egy kilenc napos imádság alatt. – Még abban az évben augusztus 15.-én, Mária mennybemenetelének ünnepén Jézus Szentséges Szívének ajánlották.

A Jézus Szíve Családok feladata, hogy azon emberek közössége által, - akik e Családhoz csatlakoztak -, állandó imádság szálljon fel az Istenhez.
A Család vezetője az Apostol. A Család 14 tagból áll, akik egy évben háromszor – meghatározott időben - imádkoznak az imafüzetből egy adott imát, 9 egymás utáni napon. A kilenced imádkozása nincs helyhez kötve, bárhol végezhető.
 
2005. májusától Turner Lajos atya kezdeményezésére, plébániánkon is elindulhatott a szentségimádás. Minden első pénteken az esti szentmise után tartjuk közös szentségimádásunkat a kápolnában. Együtt hódolunk az Oltáriszentségben jelenlévő Jézus Krisztus előtt.
A szentségi órát P. Mateo: Egy óra a Szentségi Jézussal c. imakönyvéből imádkozzuk.
 
Évente három kiemelt ünnepünk van:
    1. Irgalmasság vasárnapja (Húsvét utáni első vasárnap)
    2. Jézus Szívének ünnepe
    3. Krisztus Király vasárnapja.

Irgalmasság vasárnapján és Krisztus Király vasárnapján a város többi Jézus Szíve Családjával közös szentségimádáson imádkozunk a Domonkos templomban. Jézus Szíve ünnepét követő vasárnap pedig a Jézus Szíve templom ünnepi szentmiséjén és körmenetén imádságos lelkülettel veszünk részt.
A mozgalom célja a Legszentebb Szív tiszteletének terjesztése. Plébániánkon 3 Jézus Szíve Család alakult. Csatlakozáshoz bármikor van lehetőség. Szeretettel várunk minden  érdeklődőt a Jézus Szíve Családok közösségébe.

 Sebőkné Fekete Mária


 • Hirdetések

  NAGYBÖJT 4. VASÁRNAPJA

  NAGYBÖJT 4. VASÁRNAPJA

  Március 17-én, 19.00 órakor a Szent Imre templomban a Wespa-vonósnégyes adja elő Joseph Haydn: Megváltónk utolsó hét szava a kersztfán c. művét.
  A belépés díjtalan, adományokat a Karitász javára elfogadunk.

 • Közösségi hírek

  Városi lelkigyakorlat 2018.

  Városi lelkigyakorlat 2018.

  A lelkigyakorlatot Szabó József atya, az Egri Papnevelő Intézet spirituálisa tartja a Szent István templomban 2018. március 12-14 (hétfő-szerda) között.