SZENT IMRE PLÉBÁNIA
 
 

ÉVKÖZI 5. VASÁRNAP

1. Február 11-e (hétfő) a Betegek Világnapja, a lourdesi Szűzanya Emléknapja. A Szent Imre templomban a 18.00 órakor kezdődő szentmisében szolgáltatjuk ki a betegek szentségét. Előtte 17.00 órától gyónási lehetőség lesz. A Jézus Szíve templomban is lesz lehetőség a szentség felvételére, február 13-án, szerdán a reggel 7 órai szentmisében. Előtte 6.30-tól gyónási lehetőség lesz. Idősek, valamint a tartós betegségben szenvedők részesülhetnek a betegek kenetében.

2. Február 15-én (péntek) az esti szentmise után Szent Mónika imaórára várjuk az édesanyákat, nagymamákat.

3. Február 16-tól március 3-ig a Szent Imre templomban lesz látható a Meg nem született gyermekek vándorszobra. Február 16-án (szombat) 10.00 órakor ünnepi szentmise keretében fogadjuk a szobrot, majd Olaj Anett tanúságtételét hallgathatjuk. Aznap 17.00 óráig nyitva lesz a templom, tisztelettel kérjük, hogy a szentségimádásokhoz hasonlóan a szobor őrzésére szíveskedjenek a sekrestyében jelentkezni. A következő hetekben a szentmisékhez kapcsolódóan nyílik lehetőség a szobor megtekintésére. Bízunk benne, hogy minél több olyan embertársunkon segíthet a szobornál eltöltött idő, akiknek vetélése, vagy abortusza volt. A 16-ai szentmisét értük, valamint a meg nem született gyermekekért ajánljuk fel.

4. Rászoruló testvéreinknek február 16-án (szombat) ebédet osztunk a Kristály Üzletház földszintjén. Élelmiszer csomagot állítottunk össze számukra. Köszönjük a felajánlott adományokat.

5. Tisztelettel kérjük, hogy személyi jövedelemadójuk 1 %-át ajánlják fel a Magyar Katolikus Egyháznak. Technikai szám: 0011. Akik eddig így rendelkeztek, azoknak a NAV automatikusan figyelembe veszi eddigi nyilatkozatukat.

6. Az Alzheimer Café soron következő előadása nagyon sok embert érintő problémát tárgyal, a nyugdíj és a depresszió kapcsolatát. Sokan alig várják, hogy nyugdíjba menjenek pedig a hirtelen jött szabadságnak is vannak kockázatai, erről szól Dr. Erdősi Tünde neurológus és pszichiáter szakorvos február 19-én (kedd) 17.00 órakor kezdődő előadása a Pannónia Hotel Európa Termében.

7. A Győri Hittudományi Főiskola szeretettel várja a győri és szombathelyi képzési központjaiba a papság iránt érdeklődőket, valamint a hittanár és kántor szakok iránt érdeklődőket az intézmény nyílt napjaira. Részletek a hirdetőtáblán olvashatók.

vissza