SZENT IMRE PLÉBÁNIA
 
 

SZENT CSALÁD VASÁRNAPJA

1. Szilveszter napján az év végi hálaadás 16.00 órakor kezdődik a Szent Imre templomban a plébánia hitéleti beszámolójának ismertetésével. Az anyagi helyzetről a PTT zárszámadási ülése után szeretnék tájékoztatást adni. Szeretettel várunk mindenkit!

2. Újév napján, a Boldogságos Szűz Mária Istenanyaságának ünnepén vasárnapi miserendet tartunk templomainkban a családos szentmise kivételével.

3. Jövő vasárnap Vízkereszt ünnepén vizet szentelünk. Szenteltvizet saját üvegben lehet hazavinni a szentmisék után és iroda időben.

4. Plébániánk saját forgathatós falinaptára, valamint Domokos Etelka verseskötete az asztalnál továbbra is megvásárolható.

5. A plébánia irodája január 2-án és 3-án zárva tart. Az első munkanap január 4-én, pénteken lesz.

6. Az Újév első napjaiban elkezdődik a Jézus Szíve templom padjainak felújítása. Január 2-án a munkaterületet átadjuk a kivitelezőnek, ettől kezdve ő felel a bent tartózkodók biztonságáért és épségéért. Ennek értelmében még január 2-án reggel a templomban tartjuk a szentmisét, 4-én, pénteken már az udvar felől megközelíthető hittanteremben. A munka első ütemében a templom középső padjai kerülnek műhelybe, és ott történik meg a restaurálásuk. Amíg a padok alatti új dobogó el nem készül, addig a templomban nem tudunk szentmisét tartani, így a szombat esti és vasárnapi szentmisék átmenetileg a Szent Imre templomban, a hétköznapi szentmisék a korábbi temlomfelújításkor bevált gyakorlat szerint a hittanteremben kerülnek megtartásra. A dobogó elkészültével székeken már helyet fogunk tudni foglalni, az oldalsó padsorok elszállításakor is maradhatunk majd, mert csak részleges lezárásra kerül majd sor. Előreláthatólag január végére készül el az új dobogó. A nehézségekért a Kedves Hívek türelmét és megértését kérjük! Január 2-án a szentmise után reggel 7.30 órára tisztelettel kérünk fizikai segítséget a templom átadásához.

7. Tisztelettel kérjük, hogy akik a jövő évben házasságot szeretnének kötni templomainkban, mielőbb jelezzék, hogy tudjuk tervezni a felkészítésüket!

8. Elsőszombati ökumenikus dicsőítésre, január 5-én, szombaton 16 órakor a Metodista gyülekezet várja a kedves testvéreket. Helyszín: Golgota gyülekezet, Wesselényi út 28.

vissza