SZENT IMRE PLÉBÁNIA
 
 

KRISZTUS KIRÁLY VASÁRNAPJA

1. Ma karitász gyűjtést tartunk, az idei évben megyéspüspök úr engedélyével a befolyt összeget egy fiatal házaspárnak fogjuk eljuttatni, akiknek a napokban leégett a háza.

2. Örültünk az Eukarisztikus Kongresszusra előkészítő szentségimádáson résztvevőknek, akik egy közösséget alkotva tudtunk imádkozni.

3. Advent szombatjain a Jézus Szíve templomban az esti szentmise elején, vasárnaponként a Szent Imre templomban a 9.00 órai szentmise elején gyertyagyújtást tartunk. Szombat este és vasárnap a szentmisék végén megáldjuk az adventi koszorúkat.

4. Adventben hétfőtől péntekig hajnali szentmisék (rorate) lesznek 6.00 órakor a Jézus Szíve templomban. Az első hajnali szentmise december 3-án, hétfőn lesz. A szentmise utáni zsolozsma alatt alkalom lesz szentgyónásra.

5. Jövő vasárnap lesz a katekumenek befogadása a 9.00 órai szentmisében. Imádkozzunk, hogy közösségünkön keresztül egyre jobban megismerjék Jézust és Egyházunkat.

6. Szeretettel kérjük, hogy akik szeretnének jövő évi újságokat előfizetni, az asztalon található jelentkezési lapon jelezzék. A jövő évtől az újságokat csak éves előfizetéssel tudjuk megrendelni. A Hitvallás egyházmegyei magazin 2019-től csak elektronikusan jelenik meg, a januári utolsó példányt az eddigi előfizetők ajándékba kapják. Az újság előfizetéseket december 14-ig tudjuk fogadni a teljes összeg befizetésével.

7. Készül a plébánia saját forgathatós falinaptára. Előreláthatólag december elejétől lesz vásárolható. A plébániai segítők továbbra is ajándékba kapják a naptárat.

8. A Jézus Szíve és a Szent Imre templomba egy-egy fő díszítő jelentkezését várjuk!

9. December 1-jén, szombaton délután 4 órától a Rákóczi u. 41. sz. alatti Baptista Gyülekezetben ökumenikus dicsőítésre várják a keresztény testvéreket.

10. December 2-án 17.00 órakor az első jereváni ádventi gyertyagyújtási ünnepségre várnak mindenkit a Teleki Pál u. 20. sz. előtti térre. Részletek a kitett plakáton olvashatók.

vissza