SZENT IMRE PLÉBÁNIA
 
 

ÉVKÖZI 21. VASÁRNAP

1. Augusztus 28-án (kedd) az esti szentmisére érkezik az Esztergomból indult Jerikó Zarándoklat. Keleti és Nyugati irányba indulva országhatárunk mentén szeptember végére Szegedre érnek. Nemzetünk lelki és erkölcsi megújulásáért 45 napon keresztül imádkoznak. A kedd esti szentmisén az egyik zarándok részletesebben szólni fog a zarándoklatról. Másnap reggel 6.00 órakor áldással indulnak templomunkból Sopronkövesdre, melyhez szeretettel várnak csatlakozókat, akik ezt a távot vállalják nemzetünkért engesztelve. Részletek a http://jerikozarandoklat.blogspot.com/ weboldalon.

2. A jövő vasárnapi (szept. 2.) szentmiséken a Szentlélek áldását kérjük az új tanévet kezdő tanulókra, pedagógusokra és családjaikra.

3. 2018. szeptember 9-én Strasbourgban BOLDOGGÁ AVATJÁK az Isteni Megváltóról Nevezett Nővérek (szürkék) rendalapítóját, EPPINGER MÁRIA ALFONZA anyát. Erre készülve a Jézus Szíve Templomban 2018. szeptember 1-9-ig imakilencedre várjuk a Kedves Híveket, hétköznapokon reggel 7 órakor zsolozsma vagy szentmise keretében, 2-án és 9-én, vasárnap pedig a reggel 7.30-as szentmisében. Részletek a kitett plakáton olvashatók.

4. Szeptember 16-án kezdődnek a Családos szentmisék. A tanév végéig minden vasárnap 10.30 órakor szeretettel várjuk a kisgyermekes családokat. Az előkészítésben kérjük a szülők segítségét. Szülői megbeszélést tartunk szeptember 6-án (csütörtök) a 18.00 órai szentmise után az I. közösségi teremben.

5. Keresztségre, elsőáldozásra, ill. a bérmálás szentségének felvételére felkészítő hittan indul felnőttek részére szeptember 25-től a Szent Imre plébánián. Az alkalmak keddenként 19 órától lesznek. Jelentkezni az irodában vagy e-mailben lehet. Szeretettel várjuk a katolikus keresztény hit és élet iránt érdeklődőket!

6. Szeptember 1-jén, szombaton 10.00 órára várják a győri Székesegyházba a regisztrált jubiláns házaspárokat.

vissza