SZENT IMRE PLÉBÁNIA
 
 

ÉVKÖZI 14. VASÁRNAP

1.Köszönjük a Péter-fillér gyűjtés alkalmával összegyűlt, a  Szentatya karitatív céljaira szánt adományokat.


2. Július 10-13-ig (kedd-péntek) nem lesznek szentmisék a Jézus Szíve és a Szent Imre templomban. A plébánia irodája a szokott időben nyitva tart.


3. A Don Bosco Ifjúsági Közösség július 16-20. között Péliföldszentkereszten tartja nyári közösségépítő táborát. Kérjük a hívek imádságát és támogatását.


4. Július 19-én (csütörtök) 16.00-18.00 óra között élelmiszercsomagot osztunk a területünkön élő rászorulóknak. Köszönjük az adományokat.


5. Július 20-án, pénteken a plébánia átadása-átvétele zajlik. Az irodai ügyintézés ezen a napon szünetel.


6. Szent Kristóf ünnepéhez kapcsolódóan, július 22-én (vasárnap) a 9.00 és a 18.00 órai szentmisék után megáldjuk a járműveket a plébánia parkolójában.


7. Szent Joakimnak és Szent Annának, Jézus nagyszüleinek az ünnepe alkalmából megáldjuk a nagyszülőket július 26-án (csütörtök) a szentmise végén.


~ ~ ~


8. A Bánfalvi búcsút ebben az évben két napon át ünneplik: 
- Július 15. vasárnap 10.00 órakor Németh László általános püspöki helynök úr mutat be ünnepi szentmisét.
- Július 16. Kármelhegyi Boldogasszony ünnepén 18.00 órakor Holpár Balázs újmisés atya mutatja be a búcsúi szentmisét.
- A kántori szolgálatot Pálmai Árpád esztergomi egyházzenész végzi, aki a szentmise után zenei áhitatot tart.


9. Szeptember 1-jén, szombaton 10.00 órakor tartják a győri Székesegyházban a jubiláns házaspárok szentmiséjét, akik 5-10-15-20… évvel ezelőtt kötöttek szentségi házasságot. Akik szeretnének részt venni az ünneplésben, a házasságkötés idejét, a házasfelek nevét, a feleség leánykori nevét kérjük megadni az irodában július 27-ig.

vissza