SZENT IMRE PLÉBÁNIA
 
 

PÜNKÖSDVASÁRNAP

1. Hálát adunk a Szentléleknek a bérmálásban kapott kegyelmekért. Imádsággal kérjük, hogy erősítse és tartsa meg a katolikus keresztény hitben a bérmálkozókat.

 

2. Pünkösdvasárnap tartjuk az utolsó családos szentmisét. Köszönjük a segítő családok és zenészek egész éves szolgálatát! A nyári szünetben nem lesznek családos szentmisék.

 

3. Az Istentiszteleti és Szentségi Kongregáció dekrétummal elrendelte a Boldogságos Szűz Máriának, az Egyház Anyjának kötelező emléknapját, melyet a liturgiában a pünkösdvasárnap utáni hétfőn ünnepelünk az idei évtől.

 

4. Pünkösdhétfőn a Jézus Szíve templomban 7.30 órakor, a Szent Imre templomban 9.00 órakor és 18.00 órakor lesz szentmise. 

 

5. Az Úrnapi körmenet előkészítéséhez június 2-án (szombaton) 16.30 órakor  várunk mindenkit a sátrak felállításához és ekkor fogadjuk a virágszirmokat. Június 3-án 6.00 órakor főleg hölgyek segítségét kérjük a sátrak díszítéséhez. Az elsőáldozó kislányokat kis kosárral virágszirom hintésre kérjük a körmenet alatt.

 

6. A második félévi újság előfizetéseket június 6-ig lehet leadni az irodában. Űrlapok a templom bejáratánál találhatók. Kérjük, azok is adják le a megrendeléseiket, akik eddig is előfizetők voltak. 

 

7. Elkészült a plébánián az aula feletti tetőhéjazat cseréje és a Szent Imre templom boltívének restaurálása. Köszönjük a testvérek erre a célra felajánlott adományait. 

 

~ ~ ~

 

8. A Városplébánia-Soproni Katolikus Konvent keres irodai munkatársat, 4, vagy 8 órás munkaidőben, temetési ügyintézői és előkönyvelői feladatok ellátására. Részletes információ a plakáton olvasható.

 

9. Pünkösdhétfőn (május 21.) Ökumenikus Dicsőítő nap lesz az Evangélikus gyülekezeti teremben (Színház u. 27). Részletek a plakáton.

 

10. Boldog Apor Vilmos püspök ünnepén (május 23.) 11.00 órai kezdettel Tamás József gyulafehérvári segédpüspök mutat be ünnepi szentmisét a győri Nagyboldogasszony-Székesegyházban.

 

vissza