SZENT IMRE PLÉBÁNIA
 
 

HÚSVÉT 6. VASÁRNAPJA - ANYÁK NAPJA

1. Anyák napján szeretettel köszöntjük az Édesanyákat és a Nagymamákat. Szűz Mária és Szent Anna közbenjárására Isten áldása kísérje őket!

2. Az elsőáldozási próbákat május 8-án, és 10-én 16.00 órakor tartjuk. Ezeken a napokon a rózsafüzér a kápolnában lesz. Az első szentgyónásra május 12-én (szombat) kerül sor a templomban.

3. Urunk mennybemenetele vasárnapján (máj. 13.) 9.00 órakor lesz a Gárdonyi, Lackner és Tóth Antal iskolák hittanosainak (45 fő) az elsőáldozása. Kérjük a szülőket, hogy a gyerekekkel 8.30-ig érkezzenek meg a plébániára. 
Ezen a napon nem lesz családos szentmise! 

4. Pünkösdvasárnap, (május 20-án) tartjuk ebben a tanévben az utolsó családos szentmisét.

5. Május 13. Fatimai Szűzanya ünnepe. A vasárnap esti szentmise után imaórát tartunk. 

6. A Szent Imre napközis hittantábort 2018. július 30. - augusztus 3. között tartjuk. Jelentkezni május 31-ig (csütörtök) a plébánia honlapján keresztül lehet. A tábor létszáma korlátozott, a szülőket június 15-ig fogjuk értesíteni a részvétel lehetőségéről. A tábor költsége 6000 Ft, melyet a tábor első napján kell befizetni.

7. Május a Szűzanya hónapja. A szentmisék előtt 15 perccel litániát imádkozunk.

8. A plébánia utcafronti tetőhéjazat cseréje miatt kérjük, ne lépjünk a munkaterületre. 


~ ~ ~


9. Május 8-án 18.00 órakor, a Keresztelő Szent János templom felszentelésének évfordulóján szentmisét mutatnak be.

10. Május 9-én 18.00 órakor Győrben a Hittudományi Főiskolán “A cserkészet mint missziós lehetőség” c. előadást hallgathatják az érdeklődők. Részletek a plakáton.

11. Május 12-én Katolikus Ifjúsági Találkozó Nagymaroson. Részletes információ a plakáton, illetve a találkozó honlapján olvasható.

12. Pünkösdhétfőn (május 21.) Ökumenikus Dicsőítő nap lesz az Evangélikus gyülekezeti teremben (Színház u. 27). Részletek a plakáton.

     

vissza