SZENT IMRE PLÉBÁNIA
 
 

HÚSVÉT 5. VASÁRNAPJA

1. Köszönjük a papnevelés céljaira összegyűlt adományokat és a hivatásokért végzett imádságot.


2. Május 1-jén (kedd) Brenner János boldoggá avatására soproni vonatos zarándoklat indul. Akik előzetesen jelentkeztek 7.45 órakor a GYSEV pályaudvar előtt lesz a találkozó. Esőkabátot, sapkát, széket hozzunk magunkkal. Ívóvizet a rendezők biztosítanak.
Ezen a napon a Szent Imre templomban az esti szentmise elmarad.


3. Május a Szűzanya hónapja. A szentmisék előtt 15 perccel litániát imádkozunk.


4. Szerdán a Jézus Szíve templomban 17.30-tól Taizéi imaórát tartunk. Szeretettel várjuk kéthetente az imádságra és éneklésre nyitott testvéreket.


5. Szombaton 8.00 órától 12 órás szentségimádás lesz a Szent Imre templom kápolnájában. 
Ezen a napon bérmálási felkészítőt tartunk a nyolcadikos hittanosoknak 9.00-12.00 óra között a plébánián.


6. Jövő hétvégén lesznek a középiskolás ballagások. Isten áldását kérjük minden ballagó testvérünkre. Az érettségi vizsgákhoz bölcsességet és sok lelki erőt kívánunk!


7. Május első vasárnapja az Édesanyák ünnepe. Szeretettel köszöntjük az édesanyákat és a nagymamákat. Szűz Mária és Szent Anna közbenjárására Isten áldása kísérje őket!


8. A plébánia utcafronti  munkálatai miatt fokozott óvatosságot kérünk. Kérjük, hogy biztonsági okokból ne lépjünk a munkaterületre. 


9. A Jézus Szíve templomban a szentmisék alatt a mosdó az udvar felől megközelíthető.


10. Sajnálattal közöljük, hogy a templomainkban és a plébánián segítő testvéreknek tervezett kirándulás buszhiány miatt őszre tolódik. Mindenkinek a megértését kérjük.  


~ ~ ~


11. Május 8-án (kedd) 18.00 órakor, a templom felszentelésének évfordulóján szentmisét mutatnak be  a Keresztelő Szent János templomban.


12. Május 12-én Katolikus Ifjúsági Találkozó Nagymaroson. Részletes információ a plakáton, illetve a nagymarosi-talalkozo.hu olvasható.

vissza


 • Hirdetések

  ÉVKÖZI 2. VASÁRNAP

  ÉVKÖZI 2. VASÁRNAP

  Január 21-26. között az ökumenikus imahéten a Krisztus-hívők egységéért imádkozunk. A helyszínek és egyéb részletek a plakáton olvashatók.

 • Közösségi hírek

  A SZERETET ÁRAD!

  A Családos szentmisén a gyermekekkel csokoládégyűjtő akciót szerveztünk. Két nagy doboz édesség gyűlt össze. A közösségből néhány szülő ötletelt azon, hogyan tudnának ők is hozzájárulni tárgyi adományokkal szegény sorsú gyermekek karácsonyához. Célzottan, a gyermekek vágyait figyelve igyekeztek segíteni. Az alábbi beszámoló egy csokor azokból az érzésekből, pillanatokból, amikor átadásra kerültek az ajándékok.