SZENT IMRE PLÉBÁNIA
 
 

HÚSVÉT 4. VASÁRNAPJA

1.Hivatások vasárnapján imádkozzunk papi és szerzetesi hivatásokért. A mai perselyadományokat a Szeminárium javára ajánljuk fel.


2. Április 24-én (kedd) a 18.00 órakor kezdődő szentmisében tartják a Szent György templom búcsúját, ezért a kedd esti szentmise a Szent Imre templomban elmarad.


3. A jövő vasárnap a rózsafüzér társulat litániát és titokcserét tart az esti szentmise előtt 17.40-kor. Májusi imaszándék: a Szűzanya tiszteletére. Május hónapban a szentmisék előtt 15 perccel litániát imádkozunk.


4. A plébánia utcafronti  munkálatai miatt fokozott óvatósságot kérünk. Kérjük, hogy biztonsági okokból ne lépjünk a munkaterületre. 


5. A Jézus Szíve templomban a szentmisék alatt a mosdó az udvar felől megközelíthető.


6. Május 1-jén (kedd) Brenner János boldoggáavatására soproni vonatos zarándoklat indul. Akik előzetesen jelentkeztek 7.45 órakor a GYSEV pályaudvar előtt lesz a találkozó. Esőkabátot, sapkát, széket hozzunk magunkkal. Ívóvizet a rendezők biztosítanak.
Ezen a napon a Szent Imre templomban az esti szentmise elmarad.


~ ~ ~


7. Április 26. (csütörtök) 18.00 órakor a Keresztelő Szent János templomban Draskovits György győri püspök temetésének évfordulója lesz. Főcelebráns: Bellovics Gábor SJ újmisés.


8. A Domonkos Templomban az Eucharisztikus Világkongresszusra való felkészülés jegyében április 29-én a 16.00 órás szentmise után Jean-Yves Brachet atya előadást tart Jézus apostoli tevékenysége címmel.


9. Április 29-én vasárnap 16.00 órakor a Pannónia Hotel Konferenciatermében Szokolay Sándor Hogy is kezdődött?.. címmel könyv-, kotta- és lemezbemutató lesz. Gazdag programmal várják az érdeklődőket. A részvétel ingyenes.

vissza


 • Hirdetések

  ÉVKÖZI 2. VASÁRNAP

  ÉVKÖZI 2. VASÁRNAP

  Január 21-26. között az ökumenikus imahéten a Krisztus-hívők egységéért imádkozunk. A helyszínek és egyéb részletek a plakáton olvashatók.

 • Közösségi hírek

  A SZERETET ÁRAD!

  A Családos szentmisén a gyermekekkel csokoládégyűjtő akciót szerveztünk. Két nagy doboz édesség gyűlt össze. A közösségből néhány szülő ötletelt azon, hogyan tudnának ők is hozzájárulni tárgyi adományokkal szegény sorsú gyermekek karácsonyához. Célzottan, a gyermekek vágyait figyelve igyekeztek segíteni. Az alábbi beszámoló egy csokor azokból az érzésekből, pillanatokból, amikor átadásra kerültek az ajándékok.