SZENT IMRE PLÉBÁNIA
 
 

IRGALMASSÁG VASÁRNAPJA

1. Hétfőn Gyümölcsoltó Boldogasszony (áthelyezett) főünnepén a Jézus Szíve templomban 7.00 órakor szentmisét mutatunk be.

2. Keddtől a hétköznap esti szentmiséinket a Szent Imre templomban tartjuk.

3. Csütörtök esténként a szentmise után 18.45 órától bibliaórát tartunk a következő vasárnapi evangéliumról. Szeretettel várjuk a Szentírás iránt érdeklődőket.

4. Pénteken az esti szentmise után fatimai imaórát tartunk a kápolnában.

5. Április 14-én (szombat) 16.00 órakor „Aki zarándokol, jó úton van” címmel Vargáné dr. Horváth Mária főiskolai tanár előadást tart a Szent Imre templomban.

6. A Jézus Szíve templom sekrestyéjében kicseréltük a nyílászárókat a Megváltós Nővérek segítségével.
A Szent Imre templom oszlopfőin és szentélyében a világító testeket LED fényforrásokra cseréltük. Köszönet mindazoknak, akik az egyházi hozzájárulásukkal ezt lehetővé tették.

~ ~ ~

„Ezen a napon megnyílik irgalmam mélysége: a kegyelmek tengerét árasztom minden lélekre, aki irgalmam forrásához közelít. Egy lélek se féljen közeledni hozzám…” (Szent Fausztina Kowalska: Napló 699)
„Az emberiség mindaddig nem talál békét, míg nem fordul bizalommal irgalmamhoz.” (Napló 300)

„Minél inkább eltávolodik az ember Istentől és az irgalom misztériumától, s minél inkább elveszíti a világ eszméinek hatására az irgalom szó értelmét, az Egyháznak annál inkább joga és kötelessége, hogy »hathatós kiáltással« forduljon az isteni irgalomhoz.” (Szent II. János Pál pápa: Dives in misericordia 96)

~ ~ ~

       

vissza