SZENT IMRE PLÉBÁNIA
 
 

HÚSVÉTVASÁRNAP

1. Köszönjük a Jézus Szíve és a Szent Imre templom húsvéti előkészítésében segítő testvérek szolgálatát.


2. Húsvéthétfőn vasárnapi miserendet tartunk; a családos szentmise elmarad.


3 . Jövő szerdán Taizéi imaórát tartunk a Jézus Szíve templomban.


4. Pénteken a 18.00 órai szentmise után Jézus Szíve családok szentségimádása lesz.


5.  Április 7-én (szombaton) a Szent Imre templomban 12 órás szentségimádás lesz. Kérjük a közösségeket és a testvéreket, vállaljanak 1-1 óra szentségőrzést. Jelentkezni a sekrestyében lehet.
Ezen a napon bérmálási felkészítőt tartunk a nyolcadikos hittanosoknak 9.00-12.00 óra között a plébánián.


6. Az Isteni irgalmasság vasárnapján (április 8.) 15.00 órakor a Szent Imre templomban imaóra lesz.


7. Április 9-én (hétfőn) Gyümölcsöltó Boldogasszony főünnepén a Jézus Szíve templomban 7.00 órakor szentmisét mutatunk be.


~ ~ ~ 


Föltámadt, tehát Isten!

„Nem a keresztfán, hanem a dicsőséges feltámadásban kaptuk meg az Isten kinyilatkoztatását, hogy Krisztus az Isten Fia. A hitetlenség, a keresztrefeszítés szentségtörése, a tagadás diadalmi mámora szükségessé tette ezt a legfőbb kinyilatkoztatást: föltámadott, tehát Isten! ...”
„Meglátjátok, mily győzelmet éneklek; megsüketültök, megvakultok, ha nem szerettek; de ha szerettek, elragadtatásban tágra nyílt szemmel néztek és lelkendeztek.”(Barsi Balázs)

A feltámadás hite erősítse egységünket a mi Urunkkal!

Áldott Húsvétot kívánunk!

vissza


 • Hirdetések

  ÉVKÖZI 2. VASÁRNAP

  ÉVKÖZI 2. VASÁRNAP

  Január 21-26. között az ökumenikus imahéten a Krisztus-hívők egységéért imádkozunk. A helyszínek és egyéb részletek a plakáton olvashatók.

 • Közösségi hírek

  A SZERETET ÁRAD!

  A Családos szentmisén a gyermekekkel csokoládégyűjtő akciót szerveztünk. Két nagy doboz édesség gyűlt össze. A közösségből néhány szülő ötletelt azon, hogyan tudnának ők is hozzájárulni tárgyi adományokkal szegény sorsú gyermekek karácsonyához. Célzottan, a gyermekek vágyait figyelve igyekeztek segíteni. Az alábbi beszámoló egy csokor azokból az érzésekből, pillanatokból, amikor átadásra kerültek az ajándékok.