SZENT IMRE PLÉBÁNIA
 
 

NAGYBÖJT 5. VASÁRNAPJA

1. A mai napon a Szentföld javára lesz gyűjtés.


2. Március 19-én (hétfőn) Szent József, a Boldogságos Szűz Mária jegyesének ünnepén szentmisét tartunk a Jézus Szíve templomban reggel 7.00 órakor. Előtte 6.30 órakor zsolozsmát imádkozunk.


3. Szent József hetében (március 18-25.) a város templomaiban szentségimádások lesznek. A Szent Imre templomban Virágvasárnap 12.00-13.00 óra között lesz szentóra.


4. A Gárdonyi és Lackner iskolák hittanosainak a húsvéti gyóntatása március 20-án (kedd) 15.00-17.00 óráig lesz a plébánián.
  

5. A húsvéti nagytakarítás a Szent Imre templomban és a plébánián március 20-án (kedd) 8.00 órától lesz. Aki tud, hozzon magával saját takarítóeszközt.


6. Március 22-én (csütörtök) a Tanácsadó Testület tagjait szeretettel hívjuk az esti szentmisére és testületi ülésre.
Ezen a napon a bibliaóra elmarad.


7. Csütörtökön 16.00-18.00 óra között élelmiszercsomagot osztunk a területünkön élő rászorulóknak.


8. A Városi Keresztút 2018. március 23-án 19.00 órakor az Árpádházi Szent Margit templomtól indul. Ezen a napon a Szent Imre templomban a keresztút és az esti szentmise elmarad.


9. A nagyheti szertartásokra és próbákra szeretettel hívjuk a ministránsokat. Jelentkezési lapot a sekrestyében lehet kérni.


10. Kérjük, akinek van rá lehetősége, hozzon barkát a virágvasárnapi barkaszentelésre.


11. Köszönjük mindazok segítségét, akik a vasárnap esti teázással hozzájárultak közösségünk épüléséhez.

12. A soproni plébániák közösen vonatos zarándoklatot szerveznek május 1-jén (kedd) Szombathelyre Brenner János boldoggá avatására. A  GYSEV Zrt. diákok és kedvezményekre nem jogosultak részére 50 %-os csoportos jegyet biztosít, melynek ára 1.300 Ft. Indulás a soproni pályaudvarról 8.10 órakor, visszautazás Szombathelyről 16.35 órakor. A magasabb kedvezményre jogosultak önállóan váltják meg a jegyüket, de a létszám miatt nekik is jelentkezni kell. Határidő: március 23.


~ ~ ~


13. A határon túli magyarok kisebbség jogi védelmét támogatva a Rákóczi Szövetség aláírás gyűjtéséhez csatlakozunk. Kérjük, a testvérek segítségét. Az íveket a szentmisék után írhatjuk alá.

 


    

 

vissza


 • Hirdetések

  ÉVKÖZI 2. VASÁRNAP

  ÉVKÖZI 2. VASÁRNAP

  Január 21-26. között az ökumenikus imahéten a Krisztus-hívők egységéért imádkozunk. A helyszínek és egyéb részletek a plakáton olvashatók.

 • Közösségi hírek

  A SZERETET ÁRAD!

  A Családos szentmisén a gyermekekkel csokoládégyűjtő akciót szerveztünk. Két nagy doboz édesség gyűlt össze. A közösségből néhány szülő ötletelt azon, hogyan tudnának ők is hozzájárulni tárgyi adományokkal szegény sorsú gyermekek karácsonyához. Célzottan, a gyermekek vágyait figyelve igyekeztek segíteni. Az alábbi beszámoló egy csokor azokból az érzésekből, pillanatokból, amikor átadásra kerültek az ajándékok.