SZENT IMRE PLÉBÁNIA
 
 

NAGYBÖJT 4. VASÁRNAPJA

1.A következő vasárnap a Szentföld javára lesz gyűjtés.


2. A közös városi lelkigyakorlat a Szent István templomban lesz 2018. március 12-14. között. A szentmisék 18.00 órakor kezdődnek. A város papsága 16.30-tól gyóntat a szentmisék előtt és alatt. A lelkigyakorlat miatt a Szent Imre templomban kedd esti szentmise és a Fatimai imaóra elmarad.


3. Keresztutat tartunk péntekenként 6.30 órakor a Jézus Szíve templomban és 17.30 órakor a Szent Imre templomban.  


4. A győri Könnyező Szűzanya búcsúja március 17-18-án lesz. Részletek a plakáton.


5. Március 17-én (szombat) 19.00 órakor a Szent Imre templomban hangzik el a Wespa-vonósnégyes előadásában Joseph Haydn: Megváltónk utolsó hét szava a kersztfán c. műve. A belépés díjtalan, adományokat a Karitász javára elfogadunk.


6. Szent József hetében (március 18-25.) a város templomaiban szentségimádások lesznek. A Szent Imre templomban Virágvasárnap 12.00-13.00 óra között lesz szentóra.


7. A húsvéti nagytakarítás a Jézus Szíve templomban március 17-én (szombat) 8.00 órától, a Szent Imre templomban és a plébánián március 20-án (kedd) 8.00 órától lesz. Aki tud, hozzon magával saját takarítóeszközt.


8. A nagyheti szertartásokra várjuk a ministránsok jelentkezését.


9. Kérjük, akinek van rá lehetősége hozzon barkát a virágvasárnapi barkaszentelésre.


10. A soproni plébániák közösen vonatos zarándoklatot szerveznek május 1-jén (kedd) Szombathelyre Brenner János boldoggá avatására. A  GYSEV Zrt. diákok és kedvezményekre nem jogosultak részére 50 %-os csoportos jegyet biztosít, melynek ára 1.300 Ft. Indulás a soproni pályaudvarról 8.10 órakor, visszautazás Szombathelyről 16.35 órakor. A magasabb kedvezményre jogosultak önállóan váltják meg a jegyüket, de a létszám miatt nekik is jelentkezni kell. Határidő: március 23.


~ ~ ~


11. A határon túli magyarok kisebbség jogi védelmét támogatva a Rákóczi Szövetség aláírás gyűjtéséhez csatlakozunk. Kérjük, a testvérek segítségét. Az íveket a szentmisék után írhatjuk alá.


2018. március 17-én 19.00 órakor a Szent Imre templomban.


   

 

vissza


 • Hirdetések

  ÉVKÖZI 2. VASÁRNAP

  ÉVKÖZI 2. VASÁRNAP

  Január 21-26. között az ökumenikus imahéten a Krisztus-hívők egységéért imádkozunk. A helyszínek és egyéb részletek a plakáton olvashatók.

 • Közösségi hírek

  A SZERETET ÁRAD!

  A Családos szentmisén a gyermekekkel csokoládégyűjtő akciót szerveztünk. Két nagy doboz édesség gyűlt össze. A közösségből néhány szülő ötletelt azon, hogyan tudnának ők is hozzájárulni tárgyi adományokkal szegény sorsú gyermekek karácsonyához. Célzottan, a gyermekek vágyait figyelve igyekeztek segíteni. Az alábbi beszámoló egy csokor azokból az érzésekből, pillanatokból, amikor átadásra kerültek az ajándékok.