SZENT IMRE PLÉBÁNIA
 
 

NAGYBÖJT 3. VASÁRNAPJA

1. Köszönjük a katolikus iskolák javára tartott gyűjtés alkalmával összegyűlt adományokat.


2. Köszönjük mindkét templomunknál a hó eltakarításban segítő testvérek munkáját.


3. Szerdán Taizéi imaórát tartunk 17.30 órakor a Szent Imre templom kápolnájában.


4. Keresztutat tartunk péntekenként 6.30 órakor a Jézus Szíve templomban és 17.30 órakor a Szent Imre templomban.  


5. Szombaton reggel 8.00 órától 12 órás szentségimádás lesz a Szent Imre templom kápolnájában. Kérjük a közösségeket és a testvéreket, vállaljanak 1-1 óra szentségőrzést. Jelentkezni a sekrestyében lehet.


6. Kérjük, akinek van rá lehetősége hozzon barkát a virágvasárnapi barkaszentelésre.


7. „Tartós szeretet” mottóval nagyböjti élelmiszergyűjtést szervez a Magyar Karitász 2018. március 4-11. között. A 1356-os telefonszámon hívásásonként 500 forinttal segíthetünk.


8. Sopronban közös városi lelkigyakorlat lesz a Szent István templomban 2018. március 12-14. között, amelyet Szabó József atya, az Egri Papnevelő Intézet spirituálisa fog tartani. A szentmisék 18.00 órakor kezdődnek.


9. Házasságra felkészítő jegyeskurzust tartunk 2018. április 13-14-én (péntek-szombat). Jelentkezni lehet személyesen vagy emailben az iroda@szentimre.sopron.hu címen.


10. Felhívjuk a Szülők figyelmét, hogy gyermekeik számára a katolikus hit- és erkölcstan oktatás választása az iskolában hitbeli kötelességük.


11. Március 10. (szombat) munkanap, az iroda 9.00-12.00 óráig nyitva lesz. Március 15-16. (csütörtök, péntek)  munkaszüneti nap, az iroda zárva tart.


12. Szent József hetében (március 18-25) a város templomaiban szentségimádások lesznek. Az időpontok a plakáton olvashatók.


~ ~ ~


13. A határon túli magyarok kisebbség jogi védelmét támogatva a Rákóczi Szövetség aláírás gyűjtéséhez csatlakozunk. Kérjük, a testvérek segítségét. Az íveket a szentmisék után írhatjuk alá.

vissza


 • Hirdetések

  ÉVKÖZI 2. VASÁRNAP

  ÉVKÖZI 2. VASÁRNAP

  Január 21-26. között az ökumenikus imahéten a Krisztus-hívők egységéért imádkozunk. A helyszínek és egyéb részletek a plakáton olvashatók.

 • Közösségi hírek

  A SZERETET ÁRAD!

  A Családos szentmisén a gyermekekkel csokoládégyűjtő akciót szerveztünk. Két nagy doboz édesség gyűlt össze. A közösségből néhány szülő ötletelt azon, hogyan tudnának ők is hozzájárulni tárgyi adományokkal szegény sorsú gyermekek karácsonyához. Célzottan, a gyermekek vágyait figyelve igyekeztek segíteni. Az alábbi beszámoló egy csokor azokból az érzésekből, pillanatokból, amikor átadásra kerültek az ajándékok.