SZENT IMRE PLÉBÁNIA
 
 

ADVENT 4. VASÁRNAPJA

1. A karácsonyi ünnepünk előkészítését köszönjük a templomainkban szolgálatot teljesítő testvéreinknek. Isten fizesse meg a felajánlott karácsonyfákat, a diszítéshez a gömböket és az adományokat.


2. December 24. szertartások:
- 16.00 órakor pásztorjáték a Szent Imre templomban. Szeretettel hívjuk a családokat. A 18.00 órai szentmise elmarad.
Köszönettel tartozunk a pásztorjátékban szereplő gyerekeknek, szüleiknek  és a rendezésért a Hencz házaspárnak.
- 22.00 óra Jézus Szíve templomban éjféli szentmise,
- 24.00 óra Szent Imre templomban éjféli szentmise.


3. Karácsony napján,  december 25-én (hétfő) és 26-án (kedd) vasárnapi miserend lesz templomainkban. (Dec. 26-án nem lesz családos szentmise.)


4. December 31-én (vasárnap), Szent Szilveszter pápa emléknapján 16.00 órakor a Szent Imre templomban tartjuk az év végi hálaadó szentmisét plébánosi beszámolóval. A rózsafüzér társulat  jövő vasárnap litánitát és titokcserét tart a hálaadó szentmise előtt 15.40-kor. Januárban a békéért imádkozunk. Ezen a napon az esti 18.00 órai szentmise elmarad. 


5. Vízkereszt parancsolt főünnepén (január 6.) vizet szentelünk. A szentmisék után és iroda időben saját üvegben vihetünk haza szenteltvizet. Az ünnep alkalmából házszentelési feliratokat áldunk meg, amelyekből szeretettel adunk családonként egyet.


6. Az egyházközségi hozzájárulást befizető testvéreknek köszönjük, hogy segítették plébániánk működését és fejlesztéseit.


7. A Betlehemi lángot mindkét templomunkból dec. 26-ig vihetjük el otthonainkba.

 

~ ~ ~


8. A 2018. évre szóló Ferences zsebnaptár az újságos asztalról elvihető. Önkéntes felajánlásokat a mellékelt csekken elfogadnak.


9. December 30-án 10.00 órakor a Cursillo közösségek év végi hálaadásán a Szent István templomban Butsy Lajos atya mutat be szentmisét.


10. Január 8-án 18.00 órakor a fertőszentmiklósi Katolikus Népházban Dr. Fábry Kornél, a Budapesti Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus főtitkára “miNEK? kiNEK? mindenkiNEK!” címmel előadást tart.


11. Ingyenes, ügyeleti jellegű pár- és családterápiás konzultációk lesznek a Szent Imre plébánián november 14-től keddenként 17.00-19.00 óra között a hittanteremben. Telefonos bejelentkezés szükséges a +36-20/8280971 ügyeleti számon.

 

vissza


 • Hirdetések

  ÉVKÖZI 2. VASÁRNAP

  ÉVKÖZI 2. VASÁRNAP

  Január 21-26. között az ökumenikus imahéten a Krisztus-hívők egységéért imádkozunk. A helyszínek és egyéb részletek a plakáton olvashatók.

 • Közösségi hírek

  A SZERETET ÁRAD!

  A Családos szentmisén a gyermekekkel csokoládégyűjtő akciót szerveztünk. Két nagy doboz édesség gyűlt össze. A közösségből néhány szülő ötletelt azon, hogyan tudnának ők is hozzájárulni tárgyi adományokkal szegény sorsú gyermekek karácsonyához. Célzottan, a gyermekek vágyait figyelve igyekeztek segíteni. Az alábbi beszámoló egy csokor azokból az érzésekből, pillanatokból, amikor átadásra kerültek az ajándékok.