SZENT IMRE PLÉBÁNIA
 
 

ÉVKÖZI 26. VASÁRNAP

1. Október a Rózsafüzér hónapja, mindenkit szeretettel hívunk a szentmisék előtt végzett közös imádságra. A Jézus Szíve templomban a hónap folyamán a zsolozsma helyett rózsafüzért imádkozunk.
 
 
2. Október 8-án (vasárnap) lesz a Szent Imre templom szentségimádási napja: 12.00 órakor szentségkitétel, 17.00 órakor imaóra és szentségeltétel. Szentségőrzésre és imádságra a Szent Imre templom sekrestyéjében lehet jelentkezni.
 
 
3. Azoknak a hittanosoknak akik előző alkalommal nem kerültek sorra, október 10-én (kedd)  15.30-17.00 óra között lesz újra gyóntatás.
 
 
4. A hittanosok október 10-én, kedd (1-3. évfolyam); 17-én, kedd  (4-8. évfolyam) imádkozzák az esti szentmisék előtt a rózsafüzért. Kérjük a szülőket és a testvéreket, kapcsolódjanak be az imádságába.
 
 
5. Október 21-én, szombaton 8.00 órától a búcsú előtti nagytakarításhoz 30 testvérünk segítségét kérjük. Minden korosztályból várjuk a jelentkezőket! 
 
 
6. Újra elindítjuk a teázást november 5-én a vasárnap esti szentmisék után. Szeretettel kérjük a közösségek és családok jelentkezését.
 
 
7. A felolvasók jövő évi beosztásához szeretnénk tudni, hogy az érintettek szeretnék-e vállalni ezt a feladatot. Kérjük, hogy a sekrestyében vagy emailben jelezzék a szándékukat.
 
 
8. Rászorulók részére helyhiány miatt nem tudunk fogadni bútorokat, televíziót, ágyneműt. Használt ruha esetében csak megbeszélés után van lehetőség a plébániára behozni.
 
 
~ ~ ~
 
 
9. A Domonkos templom búcsúja október 7-én és 8-án lesz. Az ünnepi szentmise 8-án 10.00 órakor kezdődik, melynek főcelebránsa Németh Attila aranymisés atya lesz. Részletek a plakáton olvashatók.
 
 
10. 2017. október 7-én Katolikus Ifjúsági Találkozó lesz Nagymaroson. Részletek a plakáton olvashatók.
 
 
11. Kovács Gergely okleveles posztulátor október 11-én 18.00 órakor tart előadást és könyvbemutatót a Hotel Sopron konferencia termében.
 
 
12. Október 12-én a Liszt Ferenc Konferencia és Kulturális Központ Petőfi termében Sebastian Benvin indiai verbita szerzetes könyvbemutatóval egybekötött magyar nyelvű előadása lesz. 
 
 
13. Továbbra is várják mindazok jelentkezését, akik szentségimádási órát tudnak vállalni az Örökimádás Kápolnában akár nappali akár éjszakai órában.
 
 
14. A Fatimai jelenések 100. évfordulója alkalmából október 13-án ünnepi szentmisét és 14-én konferenciát tartanak a budapesti Szent István Király Plébániatemplomban.
 
                    

                

 
vissza


 • Hirdetések

  NAGYBÖJT 4. VASÁRNAPJA

  NAGYBÖJT 4. VASÁRNAPJA

  Március 17-én, 19.00 órakor a Szent Imre templomban a Wespa-vonósnégyes adja elő Joseph Haydn: Megváltónk utolsó hét szava a kersztfán c. művét.
  A belépés díjtalan, adományokat a Karitász javára elfogadunk.

 • Közösségi hírek

  Városi lelkigyakorlat 2018.

  Városi lelkigyakorlat 2018.

  A lelkigyakorlatot Szabó József atya, az Egri Papnevelő Intézet spirituálisa tartja a Szent István templomban 2018. március 12-14 (hétfő-szerda) között.