SZENT IMRE PLÉBÁNIA
 
 

Pünkösd

1. Hálát adunk a Szentléleknek a bérmálásban kapott kegyelmekért. Imádsággal kérjük, hogy erősítse és tartsa meg a katolikus keresztény hitben a bérmálkozókat.


2. Pünkösdhétfőn a Jézus Szíve templomban 7.30 órakor, a Szent Imre templomban csak 9.00 órakor lesz szentmise. (Este nem tartunk szentmisét!) 


3. Június hónapban a Jézus Szíve templomban szentmisék előtt 10 perccel litániát imádkozunk.


4. Köszönetet mondunk azoknak a testületi tagoknak és testvéreknek, akik mindkét templomunkban a szőnyeg felszedésében segítettek.


5. A második félévi újság előfizetéseket június 6-ig lehet leadni az irodában. Űrlapok a templom bejáratánál találhatók. Kérjük, azok is adják le a megrendeléseiket, akik eddig is előfizetők voltak.


6. Június 7-én 17.30 órakor lesz az utolsó taizéi imaóra a Jézus Szíve templomban,  június 8-án tartjuk az utolsó bibliaórát a plébánián.


7. A tanév utolsó családos szentmiséjét június 11-én 10.30 órakor tartjuk. Köszönjük a segítő családok és zenészek egész éves szolgálatát! A nyári szünetben nem lesznek családos szentmisék.


8. Június 15-én csütörtökön 16.00–18.00 óra között élelmiszercsomagot osztunk a területünkön élő rászorulóknak. Köszönjük az adományokat.


9. Győrben június 17-én (szombat) 10.00 órakor lesz a papszentelés. A székesegyház felújítása miatt a Loyola-i Szent Ignác (Bencés) templomban tartják az ünnepi szentmisét.


10. Az Úrnapi körmenet előkészítéséhez június 17-én szombaton 17.00 órakor  várunk mindenkit a sátrak felállításához és ekkor fogadjuk a virágszirmokat. Június 18-án 6.00 órakor főleg hölgyek segítségét kérjük a sátrak díszítéséhez. Az elsőáldozó kislányokat kis kosárral virágszirom hintésre kérjük a körmenet alatt. 


11. A Szent Imre templomba önkéntes sekrestyés jelentkezését várjuk, aki minden második vasárnap a 9.00 órai szentmisén tud segíteni.


12. Hétfőnként a plébánia irodája zárva tart 2017. augusztus 31-ig.


13. A Kismartoni Egyházmegyével együttműködve június 10-én (szombat) lesz Sopronban a „Templomok éjszakája”. Részletek a programfüzetben és a szórólapokon olvashatók.
 


A Jézus Szíve templomban Június 10-én szombaton 18.00 órakor Dr. Lukács Zoltán atya, rektor mutat be szentmisét, utána a győri Szent László herma feltárásáról tart vetített előadást.


A Szent Imre templomban 2017. június 10-én (szombaton este 9.00 órakor) a Soproni Liszt Ferenc Szimfonikus Zenekar tagjai ifjú tehetségekkel muzsikálnak.
 


~ ~ ~


14. Zarándokutat szerveznek a 28. Medjugorje ifjúsági találkozóra július. 30. és augusztus 6. között. Jelentkezni a plakáton szereplő elérhetőségen lehet.


15. Gyalogos zarándoklatot szerveznek  Esztergom - Mátraverebély - Szentkút útvonalon (napi 25 km) 2017. augusztus 14-20. LINK

 

 

 

 

vissza


 • Hirdetések

  PÜNKÖSDVASÁRNAP

  PÜNKÖSDVASÁRNAP

  Hálát adunk a Szentléleknek a bérmálásban kapott kegyelmekért. Imádsággal kérjük, hogy erősítse és tartsa meg a katolikus keresztény hitben a bérmálkozókat.

 • Közösségi hírek

  Szabó Zsolt atya Sopronban

  Szabó Zsolt atya Sopronban

  Szabó Zsolt msp atya, a Szegények Szolgái Misszionáriusok Mozgalom tagja három év után három hét szabadságra érkezett Peruból szülővárosába.