SZENT IMRE PLÉBÁNIA
 
 

Advent 2. vasárnapja

1. Köszönjük a segítőknek templomaink adventi előkészítését.

2. Ma az erdélyi Csernakeresztúr közösségi házának árvíz utáni felújítására jótékonysági vásár lesz az aulában.

3. Hétfőtől-péntekig szeretettel hívunk mindenkit a reggel 6.00 órai rorate szentmisékre a Jézus Szíve templomba. Utána elimádkozzuk a reggeli imaórát (laudes). A zsolozsma alatt alkalom van a szentgyónásra. 

4. Az újságokra (2017/I. félév) december 5-ig lehet előfizetni a templom bejáratánál található űrlap kitöltésével. Az eddig előfizetők is adják le a megrendeléseiket.

5. December 8. (csütörtök) Szűz Mária szeplőtelen fogantatásának az ünnepe és a Jézus Szíve templom búcsúja. Mindenkit szeretettel várunk a 6.00 órakor kezdődő ünnepi szentmisére. A Szent Imre templomban 18.00 órakor lesz szentmise.
Az ünnep alkalmából a Mindszenty imaközösség december 8-án a Szent Imre templom kápolnájában 12.00-13.00 óra között imaórát tart.

6. December 15-én (csütörtök) köszönjük meg a templomainkban és a plébánián segítőknek egész éves szolgálatát. Szeretettel hívjuk a Szent Imre templomba az esti szentmisére és az ünnepségre a testületi tagokat, sekrestyéseket, kántorokat, zenészeket, előimádkozókat, díszítőket, takarítókat és adakozóinkat.

7. A vasárnap esti teázások szabad időpontjai közül még választhatnak a közösségek és a családok. Köszönjük mindazok segítségét, akik eddig vendégül láttak bennünket. (TÁBLÁZAT)

8. Havazás esetén a Jézus Szíve és a Szent Imre templomnál segítséget kérünk a hó eltakarításában. Kérjük, jelentkezzenek azok a testvérek, akik a hét egy napján reggel vagy délután szívesen vállalnak ügyeletet.

 ~ ~ ~

9. Szeplőtelen fogantatás ünnepén (dec. 8.) 18.00 órakor ünnepi szentmise lesz az Orsolyita templomban, után gyertyás körmenet a Mária oszlophoz. Részletek a plakáton olvashatók.

10. Adventi játszóházba várják a nagycsoportos gyerekeket december 8-án (csütörtök) 16.00 órára a Szent Orsolya iskola Dísztermébe.

11. A Julianeum Énekkar adventi hangversenyt ad december 11-én 18.00 órakor a Szent Margit templomban. PLAKÁT

12. A Soproni Segítő Advent keretében december 18-ig adományokat gyűjtenek a város több pontján, amelyre önkéntes segítőket várnak a plakáton szereplő kiírás szerint.

 

 
vissza