SZENT IMRE PLÉBÁNIA
 
 

Advent 1. vasárnapja

1. Imádkozzunk a katekumenekért, hogy a befogadás ünnepe után közösségünkön keresztül egyre jobban megismerjék Jézust és Egyházunkat.

2. Köszönjük az országos karitász gyűjtésre összegyűlt adományokat.


3. Az erdélyi Csernakeresztúr közösségi házának árvíz utáni felújítására jótékonysági vásár lesz a plébánia aulájában advent 2. vasárnapján a szentmisék után.


4. Advent szombatjain a Jézus Szíve templomban a szentmise elején  gyertyagyújtást tartunk.


5. Hétfőtől-péntekig reggel 6.00 órakor rorate szentmisék lesznek a Jézus Szíve templomban. Utána elimádkozzuk a reggeli imaórát (laudes). A zsolozsma alatt alkalom lesz a szentgyónásra. A reményteli várakozás segítsen minket a közös lelki készülődésben.
Az esti szentmiséket is megtartjuk a Szent Imre templomban.


6. A Tanácsadó Testület tagjait szeretettel hívjuk december 1-jén, csütörtökön az esti szentmisére és testületi ülésre a plébániára.


7. A vasárnap esti teázások szabad időpontjai közül még választhatnak a közösségek és a családok. Köszönjük mindazok segítségét, akik eddig vendégül láttak bennünket.
 http://szentimre.sopron.hu/vasarnapestiteazas


8. Az újságokra (2017/I. félév) december 5-ig lehet előfizetni a templom bejáratánál található űrlap kitöltésével. Az eddig előfizetők is adják le a megrendeléseiket.


9. Havazás esetén a Jézus Szíve és a Szent Imre templomnál segítséget kérünk a hó eltakarításában. Kérjük, jelentkezzenek azok a testvérek, akik a hét egy napján reggel vagy délután szívesen vállalnak ügyeletet.

~ ~ ~


10. Adventi játszóházba várják a nagycsoportos gyerekeket december 8-án (csütörtök) 16.00 órára a Szent Orsolya iskola Dísztermébe.


11. A Soproni Segítő Advent keretében december 18-ig adományokat gyűjtenek a város több pontján, amelyre önkéntes segítőket várnak a plakáton szereplő kiírás szerint. 

vissza