SZENT IMRE PLÉBÁNIA
 
 

Gaudium Kórus

„Minket Krisztus szeretete gyűjtött egybe.”

Harminc ember a liturgia szolgálatába szeretett volna szegődni. (Ennyi felnőtt mégsem lehet mindig egyszerre ministráns, ennyi harangozóra, sekrestyésre sincs szükség, viszont nagyon szeretnek énekelni.) Létrehozták hát a soproni GAUDIUM Kórust azzal a céllal, hogy a szentmiséket, szertartásokat hangjukkal szolgálják.

Elsősorban klasszikus reneszánsz és barokk kórusműveket és gregorián dallamokat énekelünk, de egyre bővülő repertoárunkkal igyekszünk más zenei stílusokat is megismerni és megismertetni - elsősorban a szentmise keretei között. Az egyház nagy ünnepei (karácsony, húsvét) a zenei szolgálat szempontjából különösen fontosak, de egyéb alkalmakat is megragadunk az éneklésre, pl. a Templomok éjszakáján, karácsony idején külön koncerttel örvendeztetjük meg a hallgatóságot.

Az éneklés szeretete és a liturgikus szolgálat mellett fontosnak érezzük azt is, hogy a kórus egyben közösség is legyen, ezért számos alkalmat teremtünk ennek erősítésére.
Hétfőnként este fél hétkor próbálunk a Szent Imre templomban. A férfi szólamokat erősíteni kívánó, az énekléshez és a szolgálathoz kedvet érző érdeklődőket szívesen fogadjuk.


 • Hirdetések

  ÉVKÖZI 19. VASÁRNAP

  ÉVKÖZI 19. VASÁRNAP

  Szent Imre templom felszentelésének 20. évfordulóját augusztus 19-én 10.00 órakor hálaadó szentmisében ünnepeljük.

 • Közösségi hírek

  ELSŐÁLDOZÁS - BÉRMÁLÁS

  ELSŐÁLDOZÁS - BÉRMÁLÁS

  Húsvét 6. vasárnapján 50 elsőáldozó volt a Gárdonyi Géza Ált. Isk., a Lackner Kristóf Ált. Isk. és a Tóth Antal Iskola hittanosai közül. Dr. Pápai Lajos 2017. június 3-án szolgáltatta ki a bérmálás szentségét fiataljainknak.