SZENT IMRE PLÉBÁNIA
 
 

Élő Kövek Közösség

Közösségünk története nem nyúlik nagyon távolra, csupán a 2009-2010. tanévre. Egy akkori katekumen csoport ugyanis úgy döntött, nem szeretne szétszéledni Húsvét szent ünnepe után. A lelkes, lassan közösséggé formálódó hittancsoporthoz csatlakozott még néhány közösséget kereső fiatal. A következő évek elég mozgalmasak voltak. Fiatalok jöttek és mentek. Sokan kerestek, néhányan találtak, mások máshol találtak, de egy kicsit mindenki hozzátett magából a közösséghez. Így érte el mai formáját.

"Fiatalság: a közösségi emberré válás időszaka" - Szent II.János Pál pápa
Nagyon fontos, hogy fiatalokként, a megfelelő lelki fejlődéshez és egyensúlyhoz egy közösséghez tartozzunk. Ahol megtapasztalhatjuk a közös ima erejét, érdekesebbnél érdekesebb témákban megkereshetjük a hit szerepét, kellemesen és hasznosan eltölthetjük a szabadidőnket. Egy-egy programból kivéve részünket, tapasztalhatjuk, hogy értékes "hangyái" vagyunk a Földnek.

Ha felkeltettük érdeklődésedet, szeretettel várunk szerda esténként 19.00 órakor a plébánia közösségi termében.

Élő Kövek

 


 • Hirdetések

  ÉVKÖZI 19. VASÁRNAP

  ÉVKÖZI 19. VASÁRNAP

  Szent Imre templom felszentelésének 20. évfordulóját augusztus 19-én 10.00 órakor hálaadó szentmisében ünnepeljük.

 • Közösségi hírek

  ELSŐÁLDOZÁS - BÉRMÁLÁS

  ELSŐÁLDOZÁS - BÉRMÁLÁS

  Húsvét 6. vasárnapján 50 elsőáldozó volt a Gárdonyi Géza Ált. Isk., a Lackner Kristóf Ált. Isk. és a Tóth Antal Iskola hittanosai közül. Dr. Pápai Lajos 2017. június 3-án szolgáltatta ki a bérmálás szentségét fiataljainknak.