SZENT IMRE PLÉBÁNIA
 
 

Családos szentmise

Szentmise ovisoknak, testvéreiknek és szüleiknek
iskolaidőben vasárnap 10.30-tól a soproni Szent Imre templomban.

„Engedjétek hozzám a gyermekeket…” (Mk 10,14)
(…több-kevesebb fegyelmezettséggel)

 

Kedves Testvérünk, Kedves Családosok!

Szeretettel köszöntünk a Szent Imre-templom Családos közösségében!

Számukra nagyon fontos, hogy a szentmiséken való részvétel lelki feltöltődést adjon mindenki számára. Figyelmedbe ajánljuk a következőket:

 

  • Énekelj és imádkozz bátran, hangosan! A gyerekek így tanulják meg a szentmise részeit. Nincs jó hangod? Nem baj. A szövegre figyelj, és énekelj szívből! (az énekeket a kivetítőn követheted)

  • Isten szavának meghallásához figyelem és némi fegyelem kell. – Ha úgy érzed gyermeked nyűgössé, hangossá válik: nyugodtan vidd ki a kápolnába (aulába). Van hangosítás, nem maradsz le a szentmiséről addig sem, amíg a kicsi megnyugszik.

  • István atya a prédikáció alatt játékosan foglalkozik a gyerekekkel – de a templom nem játszótér. A szaladgálásnak, mászókázásnak nem itt van a helye.

  • Azok a gyerkőcök, akiknek nehezebb kibírni a teljes szertartást, játékos foglalkozáson vehetnek részt a hittanteremben az evangélium után. A foglalkozások mindig az aktuális szentírási részhez kapcsolódnak, és a szentáldozásig tartanak, hogy a résztvevő gyerekek ekkor újra csatlakozhassanak a szentmiséhez.

  • A templomban legfeljebb az angyalok kenyerét esszük – a csoki, sóskifli, perec nem az. Ha a kisgyermeked megéhezett, légy szíves vidd ki az aulába, és ott tudtok falatozni.

  • A szentmisékre az aktuális szentírási részhez kötődő színezőket és rejtvényeket készítünk, melyek a plébánia honlapjáról illetve a levelezőlistáról érhetők el. Ezeket a gyerekek a következő vasárnap kiszínezve/megoldva visszahozhatják, és a mise végén a kosárba tehetik. Hiszen ez az ő felajánlásuk. (Szülőként is mennyire örülünk egy-egy rajzuknak, bizonyára az Atya is.) A visszahozott rajzokért/rejtvényekért kis jutalmat (szívecskét) kapnak, amiket összegyűjtve beválthatnak egy nagyobbra, ez pedig felkerül a templom karácsonyfájára. A kiszínezett rajzokat év végén összegyűjtve és összefűzve visszakapják a gyerekek, így emlékbe eltehetitek.

  • Vannak énekek, amelyekre szeretünk tapsolni, és vannak mondatok, amelyeken nevetünk, tehát…

 

   Gyere és örülj velünk!   

 

Üdvözlettel: a Családos szentmise közössége

 

9400 Sopron, Révai Miklós u. 1.

(+36 99) 523-708

iroda@szentimre.sopron.hu

www.szentimre.sopron.hu

www.facebook.com/csaladosszentmise

 

 

 

A szentmisékre való előkészületekhez segítő családok jelentkezését várjuk! 

A családos szentmisével kapcsolatos eseményekről a levelezőlistán keresztül értesülhetnek a szülők. A levelezőlistára jelentkezni a következő e-mail címen lehet: iroda@szentimre.sopron.hu